Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Delegația Arhivelor Naționale ale Norvegiei a vizitat Muzeul Satului din Baia Mare

Publicat cu

pe

Delegația Arhivelor Naționale ale Norvegiei a vizitat Muzeul Satului din Baia Mare după ce a participat la un workshop desfășurat la Arhivele Naționale Maramureș.

”Delegația Arhivelor Naționale ale Norvegiei a poposit câteva momente și în Satul de pe Dealul Florilor, ca urmare a workshop-ului desfășurat între 15-18 septembrie 2024 la sediul Arhivelor Naționale Maramureș.

Ca principal obiectiv, acesta a dorit implementarea inițiativei bilaterale „Archiving by design – a way to defy electronic records management challenges” („Arhivare din proiectare – un mod de a rezista provocărilor administrării arhivistice a documentelor electronice”).

La acest workshop au participat două echipe de specialiști în domeniul arhivistic, reprezentând Arhivele Naționale ale Norvegiei și Arhivele Naționale ale României. Activitatea a fost parte a unui efort de colaborare pentru dezvoltarea unor strategii inovative de gestionare și arhivare a documentelor electronice, provocare din ce în ce mai relevantă în era digitală”, informează Muzeul Satului.

Vlad HERMAN

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo