Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DEMISII – Soldații europeni continuă să demisioneze, exact când NATO are mai mare nevoie de ei

Publicat cu

pe

Potrivit unui articol de pe Politico, NATO se confruntă cu o problemă semnificativă legată de păstrarea soldaților profesioniști, mai degrabă decât de recrutarea unora noi. Potrivit ministrului francez al forțelor armate, Sébastien Lecornu, care a prezentat un plan pentru stimularea trupelor militare să rămână în uniformă, această problemă este la ordinea zilei în toate democrațiile cu armate profesioniste.

Datele prezentate de un raport anual în parlamentul german arată că, în 2023, aproximativ 1.537 de soldați au părăsit Bundeswehr-ul, reducându-l la 181.514 persoane. Aceste discuții privind retentarea personalului militar sunt observate și în alte țări NATO, cum ar fi Marea Britanie și Statele Unite, conform lui Lecornu.

În timp ce unele țări, precum Croația, iau în considerare reintroducerea recrutării militare, altele, cum ar fi Danemarca, intenționează să extindă această posibilitate și pentru femei. Germania, care a renunțat la conscripție în 2011, se confruntă acum cu discuții privind reintroducerea unui sistem național de serviciu militar, având în vedere că mulți dintre militarii existenți se retrag.

Această problemă devine tot mai complexă pentru țările care au armate profesioniste, deoarece trebuie să facă serviciul militar atractiv într-o perioadă de șomaj scăzut, concurență puternică din partea sectorului privat și utilizare tot mai extinsă a muncii la distanță.

Actualitate

YHP Logo