Connect with us
Descarcă aplicația

POLITICA

DEMITERE PRIMAR – USR a început strângerea de semnături pentru demiterea primarului din Mogoșoaia

Publicat cu

pe

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a participat vineri la începerea oficială a campaniei de strângere de semnături pentru demiterea primarului comunei Mogoșoaia, Paul Nicu Precup.

”1.800 de semnături sunt necesare. Credem că se vor strânge foarte repede. Data trecută când am fost la ședința de Consiliul Local au fost oameni care au spus că vor aduce ei liste de semnături (…) România e un stat de drept și indiferent de câți șefi de partide sunt împroprietăriți, noi trebuie să continuăm acest referendum de demitere pentru că primarul nu mai reprezintă interesele comunității”, a declarat Cătălin Drulă.

”Primarul Precup a făcut foarte multe abuzuri, unele au ajuns în presă, altele urmează să ajungă. La începutul anului, a încercat să modifice matematica, acea faimoasă ”teoremă a lui Precup” a ajuns în media. 2 treimi din 15 nu fac 10, fac 9,99, conform primarului. Asta e foarte grav, când vrei să modifici Codul Administrativ pentru propriile interese.

La finalul anului 2021 am fost chemați pentru a revoca o hotărâre de consiliu care produsese efecte. O hotărâre care a produs efecte nu poate fi revocată. Colegii noștri au descoperit că există hotărâri cărora li s-au schimbat forma (…).

Articolul 162 din Codul Administrativ spune că se începe această procedură de strângere de semnături pentru referendum atunci când un primar nesocotește interesele comunității.

Avem nevoie de o școală mai mare, avem nevoie să nu treacă 15 ani până să se construiască o grădiniță, asfalt, canalizare, lacul e poluat. Sunt multe probleme și cei care locuim aici, în Mogoșoaia, le vedem zilnic.

Un oraș cât Focșani, Baia Mare urmează să se construiască aici și oamenii nu știu nimic. Un proiect imobiliar, care ocupă 44% din suprafața localității, urmează să fie demarat și să nu informezi oamenii despre ce vrei să faci aici. Domnul primar nu a vorbit nimic despre acest proiect”, a declarat Felicia Ienculescu.

Actualitate

YHP Logo