Connect with us
Descarcă aplicația

MOZAIC

DESCOPERIRE – Arheologii au descoperit un templu tracic din secolul III î.Hr la Plovdiv

Publicat cu

pe

Experții de la Muzeul Regional de Arheologie din Plovdiv (RAM – Plovdiv) au descoperit un templu tracic din secolul III î.Hr. sub Movila cea Mare din Plovdiv.

Joi, primarul orașului Plovdiv, Kostadin Dimitrov, împreună cu viceprimarul Plamen Panov și directorul muzeului, dr. Kostadin Kisiov, au vizitat situl. Ei au discutat despre posibilitatea de a transforma acest templu într-o atracție turistică și de a crea un parc arheologic în Districtul de Sud al orașului.

Conform dr. Kisiov, construcția templului este unică pentru această regiune și datează din perioada Philippopolis și Pulpudeva (denumirile antice grecești și trace ale orașului Plovdiv). Clădirea, realizată cu rosturi uscate și mortar din lut și nisip, este bine conservată și ar putea fi complet restaurată. Templul, cu o lungime de 10 metri, are două camere. În camera estică, unde se desfășurau ritualuri, au fost descoperite fragmente de ceramică și oase provenind de la șapte specii de animale.

Movila cea Mare din Plovdiv, cercetată de RAM – Plovdiv pentru al treilea an consecutiv, are un diametru de 90 de metri și este una dintre cele mai mari tumuluri din Bulgaria. În primul an de săpături arheologice, în partea superioară a movilei a fost descoperită o biserică medievală din secolele XII – XIII.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo