Connect with us

SANATATE

DESCOPERIRE – Un medicament experimental oprește durerea la sursă

Publicat cu

pe

Vertex Pharmaceuticals a dezvăluit crearea unui medicament menit să aline durerile moderate până la severe, blocând semnalele de durere înainte ca acestea să ajungă la creier.

Potrivit companiei, medicamentul său, cunoscut sub numele de VX-548, are capacitatea de a reduce durerea fără a crea dependență, deoarece acționează exclusiv asupra nervilor periferici – cei aflați în afara creierului și măduvei spinării.

În cadrul studiilor clinice, Vertex a evaluat impactul medicamentului folosind o scală standard de durere, în care participanții au notat severitatea durerii de la 1 la 10, cu 10 indicând cea mai severă durere.

Persoanele care au fost tratate cu acest medicament au raportat o reducere semnificativă, atât din punct de vedere statistic, cât și clinic, a intensității durerii.

De asemenea, a fost realizat un al treilea studiu pentru a evalua siguranța și tolerabilitatea medicamentului la pacienții care suferă de dureri în contextul unei game variate de afecțiuni.

Încurajată de rezultatele pozitive obținute în cadrul acestor studii, compania intenționează să depună o cerere de aprobare la Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite până la jumătatea anului.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate