Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DEȘEURI PERICULOASE – Service-urile auto, în atenția polițiștilor maramureșeni

Publicat cu

pe

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au executat controale la operatorii economici, având ca obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor. Polițiștii s-au deplasat și au efectuat verificări la două puncte de lucru din orașul Târgu Lăpuș, unde au fost constatate nereguli.

„La una dintre societățile comerciale, polițiștii au constatat faptul că, în perimetrul exterior se aflau depozitate necontrolat și necorespunzător deșeuri din activitatea desfășurată, respectiv elemente rezultate în urma activităților de reparații auto. Au fost depistate trei bazine colectoare din plastic, conținând uleiuri de motor ars în cantitate de 1.000 de litri, depozitate fără respectarea prevederilor legale, iar lângă acestea se observau scurgeri semnificative cu impact asupra solului.
La o altă societate comercială supusă verificărilor au fost localizate mai multe deșeuri provenite din activitatea de mentenanță auto, respectiv compresoare, blocuri motor, băi ulei, dar și butoaie metalice în care se aflau 800 litri de ulei de motor uzat, toate colectate necorespunzător.
Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, operatorii economici nu aveau încheiat contract de prestări servicii cu o întreprindere care să aibă obiect de activitate colectarea și neutralizarea deșeurilor periculoase”, precizează reprezentanții IPJ Maramureș.

Întreaga cantitate identificată fără să fie respectate prevederile legale a fost indisponibilizată și lăsată în custodie societăților comerciale, până la clarificarea situației juridice.
Polițiștii specializați, sub coordonarea procurorului de caz, continuă cercetările privind comiterea infracțiunii de neluare sau nerespectare a măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo