Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

DEZVOLTARE – FRF înfiinţează 6 regiuni pentru dezvoltarea fotbalului românesc

Publicat cu

pe

În şedinţa desfăşurată vineri, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a analizat şi discutat propunerea Administraţiei FRF de a institui 6 regiuni fotbalistice, fiecare cu intervenţii specializate la nivelul propriu. Aceste regiuni urmează să fie configurate având în vedere criteriile economice, sociale, demografice, geografice şi operaţionale specifice fotbalului. Scopul principal al FRF este de a contribui la reducerea inegalităţilor regionale şi la prevenirea dezechilibrelor prin implementarea a 6 direcţii de acţiune: performanţa sportivă, competiţii, educaţie, fotbal amator, finanţare şi infrastructură.

Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, a subliniat că dezvoltarea dinamică a fotbalului românesc la nivel regional va avea un impact semnificativ asupra competitivităţii cluburilor şi va consolida capacitatea de identificare, formare şi integrare a noilor talente către fotbalul de înaltă performanţă. Se propune iniţierea unui proces de inovare şi învăţare adaptat particularităţilor regionale, această iniţiativă fiind complementară altor proiecte anterioare, iar FRF se arată încrezătoare că, împreună cu toţi cei implicaţi, va contribui la o schimbare semnificativă a fotbalului la nivel naţional, adăugând acum şi o perspectivă regională.

Proiectul este centrat în jurul jucătorului de fotbal, având ca obiectiv identificarea, monitorizarea şi formarea tinerilor talente pentru performanţă înaltă. Regiunile fotbalistice vor fi administrate de consilii regionale compuse din reprezentanţi ai FRF, preşedinţi de AJF, un reprezentant pe sport din fiecare Consiliu Judeţean, precum şi membri ai consiliilor locale din municipiile reşedinţă de judeţ, în plus un membru selectat din programul Youth Council Regional.

Într-un prim demers, se va iniţia dezvoltarea unor programe de selecţie şi pregătire pentru juniorii de U14 şi U13, având ca scop reducerea riscului de abandon în rândul jucătorilor cu potenţial de a rămâne în circuitul de performanţă. Acest program va include pregătire adecvată, antrenamente specializate şi pregătire fizică.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate