Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

DGASPC MARAMUREȘ – Întâlnire de lucru cu asistenții sociali și persoanele cu atribuții de asistență socială

Publicat cu

pe

La sediul DGASPCMaramures a avut loc astăz  o întâlnire de lucru cu asistenții sociali și persoanele cu atribuții de asistență socială de la nivelul primăriilor din zona Baia Mare, organizată în cadrul activității de coordonare locală și îndrumare metodologică.

Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte de maximă importanță pentru comunitățile locale, printre care:

„Oportunitățile de finanțare pentru autoritățile publice locale: Discuțiile au vizat gestionarea situației așezărilor informale și asigurarea de locuințe sociale pentru persoanele vulnerabile, cu un accent deosebit pe sprijinirea persoanelor provenite din așezările informale. Aceste măsuri sunt esențiale pentru îmbunătățirea condițiilor de viață ale celor mai vulnerabile categorii sociale.

Prezentarea statutului asistentului personal profesionist: Reprezentanții DGASPC au oferit informații detaliate despre condițiile de obținere a atestatului și procedura de atestare în vederea dezinstituționalizării persoanelor adulte cu dizabilități. Acest subiect este deosebit de important pentru asigurarea unor servicii de îngrijire adecvate și pentru integrarea persoanelor cu dizabilități în comunitate.

Observatorul Copilului: S-au purtat discuții referitoare la utilizarea modulului din cadrul aplicației Sistemul Informatic Național – SINA, un instrument esențial pentru monitorizarea și sprijinirea copiilor aflați în situații de risc.

Mulțumiri sincere asistenților sociali din cadrul primăriilor pentru colaborarea, implicarea și efortul depus în activitatea desfășurată în domeniul asistenței sociale. Prin aceste eforturi comune, reușim să construim un sistem de protecție socială mai eficient și mai aproape de nevoile cetățenilor.

DGASPC Maramureș își menține angajamentul de a sprijini autoritățile locale și de a asigura servicii sociale de calitate pentru toți cetățenii județului”, se arată într-un comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo