Connect with us
Descarcă aplicația

ADMINISTRATIE

DIN FONDURI EUROPENE – Acord pentru construcția podului rutier de frontieră peste râul Tisa

Publicat cu

pe

A fost semnat Acordul între Cabinetul de miniștri al Ucrainei și Guvernul României privind construcția unui pod rutier de frontieră peste râul Tisa, la granița româno-ucraineană, între localitățile Bila Tserkva (Biserica Albă, Ucraina) și Sighetu Marmației (Maramureș, România).
Potrivit anunțului făcut de Gabriel Zetea, deputat PSD de Maramureș, premierul Marcel Ciolacu și omologul său ucrainean, Denys Shmyhal au semnat, la finalul ședinței comune a executivelor celor două țări desfășurată la Kiev, Memorandumul care prevede construcția acestui pod așteptat de peste trei decenii în județul nostru. Proiectul care va fi realizat din fonduri europene are ca scop crearea unei căi de comunicație modernă cu implicații în dezvoltarea regională a zonei, a fluidizării traficului, creșterii siguranței utilizatorilor, micșorarea timpilor de parcurs, dar și scurtarea legăturilor rutiere.
Valoarea lucrărilor este de 169 de milioane de lei și finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare, proiectul urmând să fie finalizat în 20 de luni de la începerea execuției. Podul va avea o lungime totală de 261 m, din care 150 m se află pe teritoriul României.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate