Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

DIN NOU ÎN CUPELE EUROPENE – CS Minaur a surclasat Potaissa Turda și ocupă locul 2, înaintea ultimei etape

Publicat cu

pe

Victorie la scor obținută de CS Minaur pe teren propriu în fața Potaissei Turda, în penultima etapă a Ligii Zimbrilor. Meciul a avut o miză foarte mare pentru ambele echipe, aflate la egalitate de puncte înainte de începerea partidei, fiind pus în joc un loc de cupă europeană pentru sezonul viitor. Băimărenii aveau nevoie de un succes la cinci goluri diferență (în tur a fost 26-30), pentru a termina înaintea adversarilor în caz de egalitate de puncte la finalul campionatului. Acest lucru înseamnă cel puțin locul 4 și automat prezența în ediția viitoare a EHF European League.

Partida de azi a fost tranșată în repriza secundă, primele 30 de minute fiind echilibrate. După pauză CS Minaur a zburdat pe teren, jucătorii Potaissei fiind parcă hipnotizați de portarii Anton Terekhov și Barna Buzogany, care au avut o prestație de excepție. Băimărenii au marcat multe goluri pe contraatac și au făcut și spectacol pentru suporterii prezenți în tribune. Doar cu Cristian Ghiță jucând la un nivel ridicat, oaspeții n-au avut azi nicio șansă în fața gazdelor și riscă să rămână în afara cupelor europene în sezonul următor.

Cu o etapă înainte de final, CS Minaur a urcat pe treapta a doua a podiumului și în ultima etapă va juca în deplasare cu Steaua. Tot în ultima rundă, Constanța va juca la Timișoara.

Clasament: 1. Dinamo 64p, 2. CS Minaur 58p, 3. Dobrogea Sud Constanța 57p, 4. Steaua 56p, 5. Potaissa Turda 55p.

CS Minaur – AHC Potaissa Turda 32-24 (15-15)

CS Minaur: Terekhov (16 intervenții), Buzogany (7 intervenții, a apărat 3 de 7m) – Buguleț 1, R. Nagy 3, Teca, Buzle 3, Vujovic 5 (1 din 7m), Huta, Căbuț 4, Kotrc 10, Cip, Csepreghi 2 (din 7m), E. Pop, Vujic 3, Da Silva 1. Antrenor Alexandru Sabou.

Potaissa: Șelaru (2 intervenții), Freiwald (10 intervenții) – Cîntec, Ghivil 1, Pințoiu, D. Pop, Thalmayer 5, Dragas 1, Talas 3, Ghiță 7 (1 din 7m), Szoke 5, R. Pavel 2, R. Lazăr, Dumitriu. Antrenor Horațiu Gal.

Minute de eliminare: 12-12. Aruncări de la 7m: 3-5, transformate 3-1 (au ratat Thalmayer 3, Ghiță 1).

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate