Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

DIVERTISMENT – Netflix a încheiat anul 2023 cu un număr record de utilizatori

Publicat cu

pe

După un an tumultuos în 2022, Netflix și-a regăsit echilibrul în 2023, înregistrând un record în trimestrul 4 în privința creșterii numărului de abonamente, conform informațiilor furnizate de Statista. După ce a înregistrat o creștere de 5,9 milioane de abonamente plătite la nivel global între martie și iunie, urmată de o cifră impresionantă de 8,8 milioane între iulie și septembrie, compania și-a consolidat baza de abonați cu încă 13,1 milioane în ultimul trimestru din 2023, atingând aproximativ 260 de milioane.

Cele mai semnificative creșteri nete au fost înregistrate în regiunile Asia-Pacific și EMEA. Directorul financiar al companiei, Spencer Adam Neumann, a subliniat că lansarea la nivel global a funcției de partajare a conturilor plătite de către Netflix a jucat un rol esențial, în special în această din urmă regiune, conform comentariilor exprimate în cadrul celei mai recente teleconferințe privind câștigurile companiei.

Neumann a evidențiat, de asemenea, succesul remarcabil al programelor locale precum The Crown în Marea Britanie și Lupin în Franța, considerate motoare importante de creștere.

Deși inițial măsurile radicale privind partajarea conturilor au condus la o scădere a numărului de abonați pe anumite piețe, strategia adoptată de Netflix pare să dea roade pe termen lung.

Ultima creștere a numărului de abonați, anunțată recent, a fost cea mai semnificativă de la primele trimestre ale pandemiei, când abonamentele au înregistrat o creștere semnificativă. Veniturile din ultimul trimestru au crescut cu 12,5%, ușor peste așteptări, atingând suma de 8,8 miliarde de dolari.

Proiecțiile pentru primul trimestru din 2024 indică o creștere anticipată a veniturilor cu 13% față de aceeași perioadă a anului precedent, în timp ce numărul de abonați ar trebui să înregistreze o creștere de aproximativ 1,8 milioane.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate