Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

DOSAR REDESCHIS – Procuror trimis în judecată pentru viol

Publicat cu

pe

Procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a finalizat cercetările și a dispus trimiterea în judecată a unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Răducăneni (jud. Iași) pentru infracțiunea de viol.
Din probatoriul administrat a rezultat următoarea situație de fapt:
În perioada septembrie 2015-iunie 2017, inculpatul a constrâns persoana vătămată prin violență fizică, constând în ținerea, imobilizarea și dezbrăcarea forțată, precum și prin amenințarea cu moartea, să întrețină raporturi sexuale într-un apartament din municipiul Iași. De asemenea, prin amenințare, inculpatul a determinat persoana vătămată să întrețină raporturi sexuale pe bancheta din spate a autoturismului, pe care l-a condus în locuri izolate din oraș. Din probele administrate, a reieșit că raporturile sexuale la care a fost constrânsă persoana vătămată au avut frecvența de unul sau două pe săptămână, de regulă în interiorul apartamentului și, de două ori, pe bancheta din spate a autoturismului, sub amenințarea permanentă că ceea ce i se întâmpla victimei era: „secretul lor ce trebuie să-l păstreze până în mormânt și dacă îl va divulga, va ajunge în mormânt în locul secretului”.
În rechizitoriu s-a reținut că inculpatul a acționat cu intenție directă, prevăzând și dorind producerea urmăririlor, constând în lezarea libertății și inviolabilității sexuale a victimei și cunoștea că, în perioada infracțiunii comise împotriva ei, persoana vătămată a avut vârsta cuprinsă între 15 ani și 17 ani.
Dosarul a fost redeschis prin infirmarea de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la data de 30 august 2023, a soluției de clasare dispusă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași.
Dosarul va fi trimis spre competentă soluționare la Curtea de Apel Bacău.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate