Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

ECONOMIE – Lista măsurilor fiscale care intră în vigoare din noiembrie

Publicat cu

pe

Pachetul de măsuri fiscale care introduce și majorează taxe, pe care Guvernul și-a asumat răspunderea, a fost publicat în Monitorul Oficial vineri seară, după ce joi a fost promulgat de președintele Klaus Iohannis. O parte din schimbări intră în vigoare de astăzi, 1 noiembrie 2023 și pe 11 noiembrie. Un pachet mai larg de măsuri intră in vigoare începând de la 1 ianuarie 2024.

IT-iștii vor plăti impozit 10% pe venit pentru suma ce depășește salariul de 10.000 lei brut. IT-iștii vor plăti impozit 10% pe venit pentru suma ce depășește salariul de 10.000 lei brut.

Angajații din construcții, agricultură și industria alimentară nu mai sunt scutiți de contribuție la sănătate și de CAM.

Din 11 noiembrie, se introduce o măsură prin care plățile cash se reduc drastic la companii și la persoanele fizice, chiar până la 1.000 lei de persoană.

Se pot face încasări și plăți între o persoană juridică și o persoana fizică în plafonul zilnic de 5.000 lei către/de la o persoană. Se pot face încasări și plăți între 2 persoane fizice în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei.

Actualitate

YHP Logo