În perioada 24-27 februarie, în cadrul complexului expozițional Romexpo din București a avut loc Târgul de Turism al României 2022, un eveniment aflat la cea de-a 45-a ediție.
La standul județului Maramureș, vizitatorii au fost întâmpinați de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Populare „Liviu Borlan” Maramureș, Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeului Maramureșului din Sighetu Marmației, destinației de ecoturism Eco Maramureș și centrelor de informare turistică din Baia Sprie, Sighetu Marmației și Tăuții Măgherăuș. Totodată, reprezentanții Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Borșa s-au alăturat online acestei ediții a târgului.
„La standul Maramureșului au fost prezenți și meșterii populari Laura Lenghel, Daniel Leș, Vasile Șușca și Petru Codrea, care s-au întrecut în demonstrații de măiestrie și vorbe de duh, iar reprezentanții Ansamblului Folcloric Național „Transilvania” au reușit, și de această dată, să pună în valoare tradițiile folclorice ale acestor locuri. Printre promotorii Maramureșului s-au numărat și reprezentanți ai agenției de turism Sfara Tours și ai obiectivului turistic din județul nostru care primește anual cei mai mulți vizitatori, Mocănița de pe Valea Vaserului. Dintre oaspeții de seamă ai târgului nu au lipsit oficialitățile, dar nici îndrăgiții fii ai Maramureșului: Grigore Leșe, Mihai Morar și Nicolai Tand. Rapsodul Grigore Leșe, alături de contratenorul Romeo Cornelius au susținut recitaluri pline de emoție, care și-au găsit cu ușurință drumul către sufletele spectatorilor. Cu cuvinte mari au vorbit despre Maramureș și actorii Laura Cosoi, Alexandra Aga și Ioan Haiduc, care le-au transmis tuturor să nu rateze nicio ocazie de a descoperi județul nostru”, informează reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.
De asemenea, deși nu au fost prezenți fizic, producătorii locali din Maramureș au fost reprezentați de rodul muncii lor, produsele lor tradiționale completând imaginea profilului gastronomic al județului.