Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

EDUCAȚIE – România – fără prezență în reputatul clasament internațional al universităților Shanghai 2024 pentru al doilea an consecutiv

Publicat cu

pe

România nu are nicio universitate inclusă în ediția din 2024 a prestigiosului clasament internațional Academic Ranking of World Universities – Shanghai Ranking, publicat joi.

Este al doilea an la rând în care nicio instituție de învățământ superior din țară nu reușește să se claseze în top 1000 al acestui ranking, recunoscut ca unul dintre cele mai importante la nivel global. Ultima universitate românească prezentă în acest clasament, Babeș-Bolyai din Cluj, nu a mai reușit să păstreze această poziție.

Criteriile utilizate în clasamentul Shanghai includ: calitatea educației (10% – indicator principal: premii Nobel și Fields obținute de absolvenți); calitatea personalului academic (40% – indicatori principali: premii Nobel și Fields obținute de cadrele didactice, număr mare de citări); activitatea de cercetare (40% – indicatori principali: publicații în Nature și Science sau incluse în Science Citation Index-Expanded și Social Science Citation Index); și performanța per capita (10%).

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo