Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

EGAL CU GERMANIA – Necesara doză de optimism pentru România înaintea CE de handbal feminin

Publicat cu

pe

Naționala de handbal feminin a României și-a încheiat pregătirile pentru ediția 2022 a Campionatului European cu un meci amical disputat în compania Germaniei, la Tatabanya (Ungaria). Partida s-a încheiat la egalitate, 29-29, golurile tricolorelor fiind marcate de Cristina Neagu 11, Bianca Bazaliu 6, Laura Pristăviţa 3, Crina Pintea 2, Sorina Grozav 2, Ana Maria Tănasie 2, Sonia Seraficeanu 1, Maria Lixăndroiu 1, Alexandra Badea 1.

Rezultatul este foarte bun pentru moralul naționalei României, care nu este cotată cu șanse prea mari să obțină un rezultat bun la Campionatul European – EHF EURO 2022, care va avea loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

România va juca în Grupa C, alături de Franţa, Olanda şi Macedonia de Nord. Grupa este una foarte dificilă și nu putem miza decât pe o victorie, logică, în fața Macedoniei de Nord. Orice rezultat pozitiv în fața Franței și Olandei poate fi considerat o surpriză, mai ales că din lotul României lipsesc, din cauza accidentărilor sau a refuzului vaccinări anti-Covid, mai multe handbaliste ce ar fi putut fi selecționate. De asemenea, rezultatele ultimilor ani au demonstrat că România nu mai este o forță pe plan european în handbalul feminin.

Programul României în Grupa C a Campionatul European

sâmbătă, 5 noiembrie (ora 21:30) – România – Olanda

luni, 7 noiembrie (ora 21:30) – România – Franța

miercuri, 9 noiembrie (ora 19:00) – România – Macedonia de Nord

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate