Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

EHF EUROPEAN CUP – CS Minaur, ca și calificată în semifinale, fără luptă

Publicat cu

pe

Decizii radicale luate de Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal (EHF)  reunit, aseară, într-o şedinţă extraordinară, în contextul situației din Ucraina:

1.Cu efect imediat, echipele naţionale ale Rusiei şi Belarusului, precum şi cluburile din Rusia şi Belarus care concurează în competiţiile europene de handbal sunt suspendate. Acest lucru este valabil până la noi ordine şi se referă la toate competiţiile curente la nivel de club şi de echipă naţională.

2.Arbitrii şi oficialii din Rusia şi Belarus nu vor fi delegaţi pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare. Lectorii şi membrii comisiilor din Rusia şi Belarus nu vor fi chemaţi pentru întâlniri şi activităţi viitoare.

3. Vor fi căutaţi noi organizatori pentru YAC 16 EHF Beach Handball EURO şi pentru turneele de calificare pentru Beach Handball EURO 2023. Ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova în iulie 2022.

Reprezentanții EHF au mai anunțat că, în următoarele zile, va avea loc o restructurare a diferitelor competiţii de la nivel de club şi naţională în conformitate cu principiile sportive şi regulamentele existente.

CS Minaur ar fi trebuit să joace în sferturile EHF European Cup cu HC Victor Stavropol (Rusia) și, mai mult ca sigur, se va califica în semifinale, fără luptă. Este aproape imposibil de crezut că EHF va stabili în zilele următoare un alt adversar pentru băimăreni, mai ales dacă ținem cont că în optimi, HC Victor a elimininat tot o echipă din Rusia, SGAU Saratov.

Tot din aceleași considerente, foarte probabil, CSM București, care ar fi trebuit să întâlnească pe ȚSKA Moscova, se va califica fără să joace în sferturile Champions League la handbal feminin.

Actualitate

YHP Logo