Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

ENERGIE SOLARĂ – Marea Britanie va folosi cea mai mare navă de instalare a cablurilor din lume pentru a se lega la fermele de energie din Sahara

Publicat cu

pe

Un vas de peste 200 de metri va instala cablurile submarine care vor conecta fermele solare și de vânt din Maroc la coasta britanică, în cadrul unuia dintre cele mai ambitioase proiecte de acest fel.

Marea Britanie avansează în implementarea proiectului său de a aduce energie solară și eoliană din deșertul Sahara.

Xlinks, compania care conduce acest proiect, a achiziționat cea mai mare navă specializată în montarea cablurilor submarine, care va trage patru astfel de cabluri între deșertul marocan și Alverdiscott, un mic sat aproape de coasta de nord a Devonului.

Nava, capabilă să transporte cabluri lungi de aproximativ 320 de kilometri și să instaleze două cabluri simultan, va avea un cost de câteva sute de milioane de lire sterline.

Cu ajutorul soarelui constant din timpul zilei și a vânturilor puternice din după-amiezele și serile din Sahara, proiectul este estimat să furnizeze aproximativ 3,6 gigawați de energie electrică în rețeaua națională a Marii Britanii – echivalentul a aproximativ 8% din cererea totală de energie.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate