Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

EȘEC – UE și Australia nu au reușit să ajungă la un acord de liber-schimb

Publicat cu

pe

Negocierile între Uniunea Europeană şi Australia lansate în 2018 au eşuat să ajungă la un acord de liber-schimb din cauza problemelor legate de agricultură, discuțiile urmând a fi reluate probabil abia în 2026, după următoarele alegeri legislative australiene, relatează AFP și News.ro.

Ministrul australian al Agriculturii Murray Watt a declarat că negociatorii UE nu şi-au schimbat poziţia în cursul ultimei runde de negocieri, organizate în marja summitului G7 ce a avut loc în Japonia mai devreme în cursul acestui an.

„Din nefericire, nu am obţinut schimbarea pe care o doream de la UE”, a declarat Watt luni postului public de televiziune australian ABC News.

Este puţin probabil ca negocierile să se reia în cursul ”acestei legislaturi”, a anunţat el, sugerând că guvernul australian ar putea să nu revină la masa negocierilor înaintea alegerilor legislative prevăzute în 2025.

„Cred că va trebui să treacă un anumit timp înainte ca un guvern australian sau un lider UE să fie în măsură să negocieze un acord. Şi este păcat”, a declarat Murray Watt.

Actualitate

YHP Logo