Connect with us
Descarcă aplicația

Fără categorie

EURO 2024 – Atacantul polonez Lewandowski, accidentat, ratează primul meci, cu Olanda

Publicat cu

pe

Robert Lewandowski, căpitanul și golgheterul naționalei de fotbal a Poloniei, va lipsi de la primul meci al echipei la EURO 2024, programat duminică împotriva Olandei, din cauza unei accidentări la coapsă, a anunțat marți medicul Federației Poloneze de Fotbal, potrivit AFP.

„Facem tot posibilul ca Robert să fie apt pentru cel de-al doilea meci din grupă, împotriva Austriei”, a declarat medicul Jacek Jaroszewski într-un comunicat. Lewandowski s-a accidentat luni în timpul unui meci amical câștigat cu 2-1 împotriva Turciei.

Selecționerul Michal Probierz a declarat luni seara că participarea lui Lewandowski la EURO 2024 nu este pusă în pericol, după ce fotbalistul a părăsit terenul accidentat.

„Este doar o accidentare ușoară și sperăm că nu vor exista complicații”, a afirmat Michal Probierz, referindu-se la jucătorul echipei FC Barcelona.

Căpitanul Poloniei a ieșit din joc în minutul 32 al partidei cu Turcia, după ce a acuzat dureri la genunchiul drept.

Situația pare mai gravă pentru Karol Swiderski, partenerul de atac al lui Lewandowski, care a fost nevoit să iasă de pe teren în minutul 12, după ce s-a accidentat la gleznă în timp ce sărbătorea golul prin care a deschis scorul împotriva Turciei.

„Karol și-a răsucit glezna. Vom cunoaște situația exactă după examene ulterioare. Momentan, nu cred că voi convoca un alt jucător”, a declarat Probierz.

Selecționerul polonez a pierdut deja un alt atacant, Arkadiusz Milik, care s-a accidentat vineri în timpul primului meci de pregătire, câștigat cu 3-1 împotriva Ucrainei.

Polonia face parte din Grupa D la EURO 2024 și va debuta în competiție duminică, împotriva Olandei. Franța și Austria sunt celelalte adversare din grupă.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate