Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

EUROPOL – România, campioană la spargeri de case, furturi de maşini şi exploatări sexuale

Publicat cu

pe

Europol, agenţia europeană a poliţiilor, a publicat recent un voluminos raport – 60 de pagini – privind cele mai periculoase reţele criminale din UE. E vorba de primul raport de acest gen care analizează în detaliu structura şi componenţa diversele reţele ale crimei organizate. România se evidenţiază la spargeri de case, furturi de maşini şi exploatări sexuale.

Nu mai puţin de 821 de reţele criminale «extrem de ameninţătoare» care operează în Uniunea europeană au fost repertoriate de Europol. Au fost identificaţi ca făcând parte din aceste structuri vreo 25.000 de persoane de 112 naţionalităţi diferite. «Reprezentanţi» din toate cele 27 de state membre UE dar şi din alte 85 de ţări din lume.

Diversele reţele, formate din 8 până la 38 de membri, reprezintă o ameninţare majoră pentru securitatea internă a Uniunii europene avertizează autorii raportului care, pentru a-l întocmi, au colaborat cu autorităţile celor 27 de state UE dar şi cu o serie de ţări terţe. Astfel, s-a creionat portretul şi structura acestor sute de reţele care au în comun logica antreprenorială, flexibilitatea şi facilitatea de a se adapata oricărui context. Dealtfel, cifrele Europol o demonstrează fără echivoc: mai bine de o treime din aceste reţele – mai exact 280 din 821 – sunt active de mai bine de un deceniu. Ele îşi menţin influenţa şi puterea, uneori chiar dacă şefii lor sunt în închisoare.

Detalii despre raportul Europol, pe rfi.ro.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate