Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

EVALUAREA NAȚIONALĂ – Peste 500 de contestații în Maramureș. Au fost publicate rezultatele finale

Publicat cu

pe

Ministerul Educației a publicat astăzi, 9 iulie, ora 12:00, rezultatele finale înregistrate în sesiunea 2024 (25 – 28 iunie) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de gimnaziu/EN VIII 2024 (după soluționarea contestațiilor).

În județul Maramureș au fost depuse 565 de contestații, după cum urmează:
• 289 la Limba și literatura română;
• 4 la Limba și literatura maternă (germană)
• 272 la Matematică.
„Astfel, în urma reevaluării lucrărilor contestate, ponderea elevilor cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este 72,5%, în creștere față de rezultatele inițiale (72,32%).
Au fost prezenți 3461 absolvenți ai clasei a VIII-a, dintr-un total de 3642 de înscriși pentru a susține examenul.
La proba de Limba și literatura română, 76,51% dintre elevi au încheiat examenul cu note mai mari sau egale cu 5 (cinci). Dintre aceștia, 5 elevi au obținut nota 10.
La Matematică, 66,97% dintre elevi au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 14 elevi au obținut note de 10.
La Limba și literatura maternă, 85,71% dintre elevi au primit note mai mari sau egale cu 5 (cinci).
Precizăm că Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere, calculată pe baza rezultatelor obținute la evaluarea națională, constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal”, informează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș.
În acest sens, miercuri, 10 iulie, pe site-ul admitere.edu.ro, va fi publicată ierarhia la nivel județean/al municipiului București a absolvenților claselor a VIII-a.
În prima etapă a admiterii în învățământul liceal din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11 – 12 iulie și 15 – 22 iulie. Tot în această perioadă sunt prevăzute și completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt județ, respectiv depunerea/transmiterea fișelor, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.
Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 2025 va avea loc în data de 24 iulie.
Important: Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! De asemenea, numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate