Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

EVENIMENT – ”Claca Danțului”, la Muzeul Satului Baia Mare. Când are loc

Publicat cu

pe

Asociația Corala Bărbaților din Finteușu Mare, Ansamblul Folcloric National Transilvania, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș și Consiliul Judeţean Maramureş vă invită duminică, 25 august 2024, începând cu ora 16.00, la ”Claca Danțului”, care va avea loc în Muzeul Satului Baia Mare.

”Evenimentul readuce în atenția publicului tradiția dansului duminical, la care participa întreaga suflare a satelor din Maramureș, în mod special în perioada verii.

”Mersul în clacă” este un obicei care datează din Evul Mediu și reprezenta munca gratuită pe care țăranii erau obligați să o presteze în folosul boierilor. Azi, claca presupune ajutor colectiv reciproc, în special pentru activități agrare și se încheie cu cântec, dans și voie bună.

Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, Grupul Tradițional ”Horitoarele din Posta și Săpâia”, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, Ansamblul Folcloric ”Stejarul” din Finteușu Mare.

Pentru că această tradiție, ”Claca Danțului”, face parte din identitatea culturală a satului românesc, organizatorii vă propun și Colocviul ”Întoarcerea la Rădăcini”. Cele două evenimente fac parte din proiectul ”Cultură, Tradiție și Continuitate în Satul Românesc”, transmite Consiliul Județean Maramureș.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo