Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

EVENIMENT – Noaptea Cercetătorilor în Baia Mare

Publicat cu

pe

În cadrul evenimentelor ce se vor derula în data de 27 septembrie 2024, sub egida „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare propune organizarea unui eveniment cu tema CERCETAREA ȘI MONITORIZAREA ZONELOR VULCANIC ACTIVE – PREMIZĂ A PREVENIRII DEZASTRELOR NATURALE.

”La această prezentare interactivă sunt invitați să participe elevi de la școli și licee din Maramureș, precum și toți cei interesați de tematica geologiei vulcanilor. Evenimentul se va desfășura la sediul Muzeului, din bd. Traian, nr. 8, Baia Mare, începând cu ora 13:00 și va fi organizat în colaborare cu Societatea Geologică a României – Sucursala Baia Mare și cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” Baia Mare.

În prima parte a evenimentului, specialiști din cadrul instituțiilor organizatoare le vor vorbi participanților despre semnificația geologiei vulcanilor, abordând, într-o prezentare interactivă subiecte precum: definirea și alcătuirea structurilor vulcanice, zone vulcanic active la nivel global, exemple de erupții vulcanice majore, monitorizarea activității vulcanice și posibilități de prevenire a unor dezastre naturale.

În partea a doua a evenimentului, activitățile vor fi organizate sub forma unui atelier, în care participanții vor putea interacționa cu produse consolidate ale activității vulcanice, simula, utilizând o machetă didactică, o erupție vulcanică și observa, cu ajutorul unei machete profesionale, modul și tehnicile prin care se monitorizează activitatea unui vulcan activ”, transmite Muzeul de Mineralogie.

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo