Echipa proiectului „Elevi educați și competenți”, pe care Asociația ASSOC l-a derulat în colaborare cu trei instituții școlare din Maramureș, a propus soluții simple și eficiente pentru îmbunătățirea și diversificarea orelor de curs. În răstimp de un an, rezultatele chiar s-au văzut, iar prezentarea lor va avea loc joi, 14 decembrie, începând cu ora 14.00, în sala de conferințe a Eurohotel Baia Mare, împreună cu dascăli de la unitățile partenere: Școala Gimnazială Finteușu Mic, Liceul Tehnologic de Transporturi Baia Sprie și Liceul Teoretic “Emil Racoviță”.
Știm cu toții că sănătatea minții este strâns legată de cea a corpului, iar bunăstarea psihică și fizică ne ajută să performăm, iar echipa proiectului s-a preocupat să organizeze activități diverse care să creeze un cadru prielnic de învățare.
De la începutul proiectului și până în prezent, s-au înregistrat următoarele rezultate:
- 40 de cadre didactice și personal de sprijin din școli și-au îmbunătățit nivelul de competențe;
- 379 de elevi au beneficiat de sprijin pentru participarea la programe de educație, respectiv la servicii de consiliere psihologică;
- 370 de persoane au participat la ateliere tematice, proiectul încurajând educația de tip outdoor.
Bucuria învățării este un aspect esențial în educația outdoor, pentru că atunci când elevii se bucură de procesul de învățare, devin mai motivați și dornici să exploreze și să înțeleagă lumea din jurul lor. De la acest aspect au pornit membrii echipei de proiect, care și-au propus creșterea ratei de participare în învățământul primar și secundar din școlile partenere prin dezvoltarea unor măsuri integrate care să contribuie la îmbunatațirea competențelor personalului didactic și la servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei scoli incluzive.
Proiectul din domeniul educației outdoor a constat în mai multe activități al scor scop a fost acela de:
Învățarea practică: Educația outdoor oferă elevilor oportunitatea de a învăța prin experiență directă și practică. Ei pot explora și interacționa cu mediul înconjurător, experimentându-l în mod real.
Dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare: Prin participarea la activități în aer liber, elevii sunt expuși la situații sociale diverse și sunt implicați în colaborare și lucrul în echipă.
Conștientizarea și respectul față de mediul înconjurător: Prin experiențele directe în aer liber, elevii învață despre biodiversitate, conservare, sustenabilitate și impactul uman asupra mediului.
Dezvoltarea abilităților fizice și de sănătate: Prin jocuri, sporturi și alte activități în aer liber, elevii își dezvoltă abilitățile motorii, rezistența și echilibrul, precum și o bună stare de sănătate generală.
Dezvoltarea încrederii în sine: Educația outdoor oferă oportunități pentru elevi de a-și depăși limitele, de a-și dezvolta încrederea și încrederea în sine.
Proiect: „Elevi educati si competenți”
Cod MySmis: ID 154002
Durată: 04/11/2022 – 31/12/2023
Lider: Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC
Parteneri: Școala Gimnazială Finteușu Mic, Liceul Tehnologic de Transporturi Baia Sprie, Liceul Teoretic “Emil Racoviță”
Valoare proiect: 1.731.100,00 lei
Valoare cofinanțare UE: 1.718.917,78 lei
Facebook: Fb.me/asociația.assoc
Web: pentrutineri.assoc.ro
Manager proiect,
Zahan Olimpia Mariana
Mail: olimpia.zahan@assoc.ro
Telefon: 0262.222.226