Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

EXPOZIȚIE MARAMUREȘEANĂ – Ziua Internațională a Iei, sărbătorită la Roma

Publicat cu

pe

Numeroși maramureșeni și români au fost prezenți la celebrarea Zilei Internaționale a Iei în Roma, care a avut loc la Accademia di Romania, prin prezentarea expoziției “Cămașa maramureșeană, măiestrIE și simbol”.

Vernisajul a avut loc în prezența doamnei Gabriela Dancău, Ambasador al României în Italia, a domnului Anatolie Urecheanu, Ambasador al Republicii Moldova în Italia, a domnului Rudolf Dinu, director Accademia di Romania, a doamnei Monica Mare, manager Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, precum și în prezența a altor personalități diplomatice și culturale.

Expoziția a fost organizată de Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș, Ambasadei României în Italia și Accademia di Romania.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 iunie – 15 iulie 2023 (de marți până vineri – 15:00-18:00 și sâmbăta de la 11.00-13.00 și 14.00-18.00). Intrarea este liberă.
Accademia di Romania, Galleria d’Arte, Via delle Belle Arti 110, Roma

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo