Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

EXTERN – Bani negri de la Moscova pentru finanțarea mișcărilor anti-europene din Republica Moldova: autoritățile moldovene au confiscat la vamă peste un milion de euro

Publicat cu

pe

Autoritățile moldovene au confiscat marți la vamă peste un milion de euro (peste 20 de milioane de lei moldovenești), bani introduși ilegal de mai multe persoane care veneau din Rusia, anunță Ziarul de Gardă.

Banii erau destinați finanțării de către Rusia a unor mișcări anti-europene, au anunțat reprezentanții poliției moldovene.

Inspectoratul General al Poliției a susținut marți un briefing de presă cu tema „Schema finanțării ilegale a unor partide politice din surse tenebre, cu introducerea mijloacelor financiare în țară prin contrabandă, în interesul unui grup criminal”.

Autoritățile moldovene au deschis un dosar penal după ce Serviciul Vamal a fost sesizat că mai multe persoane care se întorceau din Federația Rusă, unde au participat la evenimentul de creare a blocului anti-european „Victorie”, de către partide afiliate grupului oligarhului condamnat Ilan Șor, intenționau să introducă în țară surse de bani mai mari decât limita admisă.

Astfel, au fost efectuate în jur de 150 de percheziții, în urma cărora au fost depistate peste 62 de mii de ruble și peste 1 milion de dolari.

Potrivit șefului Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, suma totală depistată depășește 20 de milioane de lei.

Cei care au încercat să introducă în țară acești bani erau remunerați cu sume de la 300 la 500 de dolari, spun reprezentanții poliției.

g4media.ro

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo