Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

EXTERNE – Germania relaxează reglementările de pe piaţa muncii pentru persoanele din afara UE

Publicat cu

pe

Germania a aprobat o nouă schemă de vize pentru angajaţii calificaţi din afara Uniunii Europene, care permite solicitanţilor să se mute în ţară şi să caute pe o durată de până la un an o slujbă, dacă îndeplinesc anumite criterii, transmite DPA, informează AGERPRES.

Noua schemă, cunoscută sub numele „card de oportunitate pentru căutarea unui loc de muncă”, se adresează celor care au cel puţin doi ani de formare profesională sau o diplomă universitară recunoscută de ţara unde a fost obţinută calificarea. De asemenea, este necesară cunoaşterea limbii germane sau a limbii engleze.

Dacă un solicitant este eligibil pentru viză se va decide în funcţie de competenţele lingvistice, experienţa profesională, vârsta şi legăturile cu Germania. După obţinerea cardului, solicitanţii pot intra în Germania şi pe o durată de până la un an pot căuta un loc de muncă, ceea ce reduce birocraţia şi accelerează procedurile.

În plus, au fost relaxate cerinţele pentru persoanele din regiunea Balcanilor de Vest care vor să muncească în Germania.

„Ne asigurăm astfel că muncitorii şi angajaţii calificaţi de care are nevoie urgent economia noastră pot intra în ţară”, a declarat ministrul de Interne, Nancy Faeser.

Noua schemă de vize face parte dintr-un amplu pachet legislativ menit să rezolve deficitul acut de forţă de muncă calificată al Germaniei.

Pentru a atrage mai mulţi muncitori străini, Guvernul de la Berlin a redus în noiembrie 2023 plafonul de venit pentru permisul Blue Card (Cardul albastru), solicitat persoanelor cu înaltă calificare, care doresc să muncească în Germania.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate