Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

F1 – Carlos Sainz Jr (Ferrari) a câştigat Marele Premiu al Australiei

Publicat cu

pe

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr. a câștigat Marele Premiu al Australiei la Formula 1, desfășurat pe circuitul Albert Park din Melbourne, în fața unei mulțimi de peste 130.000 de spectatori. Sainz Jr. a condus cursa, depășindu-i pe Charles Leclerc din Monaco (Ferrari) și pe Lando Norris din Marea Britanie (McLaren), care au completat podiumul, conform AFP.

Evenimentul a fost marcat de abandonul campionului en-titre și liderului clasamentului general, olandezul Max Verstappen (Red Bull). Verstappen, care a pornit din pole position, a fost nevoit să renunțe la cursă după doar patru tururi din cauza unor probleme mecanice, acesta fiind primul său abandon în ultimii doi ani.

Carlos Sainz Jr. a început cursa de pe poziția a doua, revenind în competiție după absența din Marele Premiu al Arabiei Saudite săptămâna precedentă, din cauza unei operații de apendicită.

În prima cursă a sezonului, desfășurată în Bahrain, Sainz s-a clasat pe locul al treilea, după Max Verstappen și Sergio Perez, ambii de la Red Bull.

Acesta este al treilea Mare Premiu câștigat de pilotul spaniol al echipei Ferrari, după victoriile din 2022 (Marea Britanie) și Singapore (2023).

Actualitate

YHP Logo