Connect with us

SPORT

F1 – Fernando Alonso şi-a prelungit contractul cu Aston Martin

Publicat cu

pe

Fernando Alonso, cunoscutul pilot dublu campion mondial de Formula 1 în anii 2005 și 2006, a semnat prelungirea contractului său cu echipa Aston Martin până cel puțin la finalul sezonului 2026, conform anunțului făcut joi de echipa cu sediul în Silverstone, Anglia. Această mișcare pune capăt speculațiilor privind posibila plecare a pilotului spaniol, potrivit informațiilor furnizate de AFP.

„Acordul pe termen lung cu Fernando, al cărui contract urma să expire la sfârșitul acestui an, ne poartă până la finele anului 2026”, a declarat Mike Krack, șeful echipei, subliniind că acest moment marchează debutul unui nou regulament tehnic și intrarea Honda ca furnizor de motoare pentru Aston Martin.

Alonso a menționat că decizia de a rămâne în cadrul echipei Aston Martin nu a fost dificilă, exprimându-și dorința de a continua colaborarea cu aceștia. „Atunci când ambele părți își doresc acest lucru, ajungem la un acord”, a adăugat el în cadrul unei conferințe de presă.

Această decizie vine într-un moment în care zvonurile privind o eventuală plecare a pilotului spaniol, în vârstă de 42 de ani, erau la ordinea zilei, cu speculații că ar putea să se alăture altor echipe de top, cum ar fi Red Bull sau Mercedes, pentru a-i înlocui pe piloții de marcă precum Lewis Hamilton.

Potrivit anunțului, majoritatea piloților din actualul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1 au contracte care expiră la finalul anului 2024.

Mike Krack a subliniat că Alonso este motivat de dorința de succes și că este dedicat în totalitate să transforme echipa Aston Martin Aramco într-o forță competitivă.

În primul său sezon sub culorile echipei Aston Martin în 2023, Alonso a obținut locul al patrulea în clasamentul piloților, cel mai bun rezultat al său din 2013, când a fost vicecampion mondial. În 2024, după patru Mari Premii, spaniolul ocupă locul 8, fiind în fața coechipierului său, canadianul Lance Stroll.

Aston Martin se află pe poziția a cincea în clasamentul constructorilor din Formula 1, care cuprinde 10 echipe.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate