Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

F1 – Leclerc câștigă Marele Premiu de la Monza

Publicat cu

pe

Charles Leclerc, în vârstă de 26 de ani, a triumfat în cursa de la Monza, reprezentând Scuderia Ferrari, după ce a pornit de pe locul 4 pe grila de start.

Piloții McLaren, Oscar Piastri și Lando Norris, au completat podiumul, ocupând locurile 2 și 3. Chiar și cei mai optimiști fani ai Scuderiei nu ar fi putut anticipa un astfel de rezultat la Monza. În „Templul vitezei”, Leclerc a trecut primul linia de finiș, beneficiind de o strategie inspirată a echipei. Monegascul a făcut o singură oprire la boxe, conducând aproape 40 de tururi pe pneuri dure și reușind să-și mențină avansul în ciuda uzurii cauciucurilor.

Lando Norris a plecat din pole-position și căuta a doua victorie consecutivă, dar a fost depășit de colegul său, Oscar Piastri, și de Charles Leclerc încă din primul tur. Cu 5 tururi înainte de final, Norris l-a depășit pe Carlos Sainz pentru a reveni pe podium, încheind cursa pe locul 3 și înregistrând cel mai rapid tur.

Aceasta este a treia victorie a sezonului pentru Scuderia Ferrari și a doua pentru Leclerc, după cea de la Monaco. Un pilot Ferrari nu mai câștigase o cursă de 7 etape, perioadă în care Mercedes, McLaren și Red Bull și-au împărțit victoriile.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo