Connect with us

SPORT

F1 – Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Arabiei Saudite

Publicat cu

pe

Max Verstappen, pilotul olandez de la echipa Red Bull și campionul mondial en-titre, a triumfat în Marele Premiu al Arabiei Saudite, cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurat sâmbătă seara pe circuitul urban din Jeddah.

Începând din pole position, Verstappen a înregistrat a 56-a victorie din cariera sa, a noua consecutivă, depășindu-l pe coechipierul său mexican, Sergio Perez, în clasamentul final, exact ca și în weekend-ul anterior în Bahrain. Chiar dacă echipa Red Bull este afectată de scandalul în legătură cu managerul general Christian Horner, monoposturile lor au demonstrat rapiditatea lor pe circuitul saudit.

Charles Leclerc din Monaco, de la echipa Ferrari, care a împărțit prima linie de start cu Verstappen, a completat podiumul, terminând la aproximativ 20 de secunde în spatele învingătorului. Leclerc a reușit totuși să obțină punctul pentru cel mai rapid tur al cursei în ultimul moment. Coechipierul său tânăr britanic, Oliver Bearman, care l-a înlocuit pe spaniolul Carlos Sainz Jr. operat vineri pentru apendicită, a obținut un loc excelent pe șapte, la debutul său în Formula 1. Bearman, în vârstă de 18 ani, 10 luni și o zi, a devenit al treilea cel mai tânăr pilot care participă la un Grand Prix de F1.

Australianul Oscar Piastri de la McLaren s-a clasat pe locul patru, în timp ce veteranul spaniol Fernando Alonso de la Aston Martin a ocupat locul cinci. Multiplul campion mondial Lewis Hamilton de la Mercedes a terminat pe locul 9.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate