Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

F1 – McLaren îl va favoriza pe Norris în faţa lui Piastri în cursa pentru titlu

Publicat cu

pe

Britanicul Lando Norris, aflat pe locul 2 în Campionatul Mondial de Formula 1, în spatele lui Max Verstappen, va fi favorizat de McLaren în detrimentul coechipierului său, Oscar Piastri, în cursa pentru titlul piloților. Piastri a declarat joi că susține această decizie.

„Trebuie să recunosc că instrucțiunile echipei nu sunt amuzante. Dar îmi dau seama că nu este vorba doar despre mine și sunt fericit să joc un rol de susținere în această etapă a sezonului”, a spus Piastri, care este pe locul 4 în clasamentul piloților, înaintea Marelui Premiu al Azerbaidjanului.

„Mai devreme în acest an, ar fi fost probabil excesiv, dar cred că a venit momentul să încercăm să ajutăm echipa să câștige ambele campionate, al piloților și al constructorilor”, a adăugat el.

Andrea Stella, responsabilul echipei, a explicat într-un interviu pentru BBC că McLaren „îl va susține pe Lando, dar vrea să facă acest lucru fără a-și compromite prea mult principiile”.

„Principiile noastre sunt că interesul echipei este întotdeauna pe primul loc. Vrem să fim corecți cu ambii piloți”, a afirmat Stella.

Stella nu a explicat concret cum se vor aplica instrucțiunile echipei, dar Norris a menționat că această decizie nu-l va obliga pe Piastri să renunțe la victorie.

„Asta se va aplica probabil pentru poziții inferioare. Însă dacă el a luptat pentru victorie, atunci merită să câștige”, a spus Norris, care este în căutarea primului său titlu în elită. „Nu vreau să mi se dea un campionat”, a adăugat el.

Până acum, McLaren le-a permis piloților săi să lupte pe pistă, fără a favoriza pe vreunul dintre ei. Concurența a beneficiat uneori de această decizie, cum s-a întâmplat la Marele Premiu al Italiei de la începutul lunii septembrie.

Plecat din pole position în fața lui Piastri, care a fost al doilea pe grilă, Norris a fost surprins de coechipierul său în primul tur, situație care i-a permis lui Charles Leclerc (Ferrari) să se intercaleze între cele două mașini McLaren. Leclerc s-a impus în cele din urmă în fața lui Piastri și Norris, care a încheiat pe locul 3.

Cu o zi înainte de primele sesiuni de antrenamente libere înaintea Marelui Premiu al Azerbaidjanului, a 17-a din cele 24 de etape ale sezonului, Norris este la 62 de puncte în spatele olandezului Max Verstappen (Red Bull), câștigătorul ultimelor trei ediții ale Campionatului Mondial. Diferența dintre Verstappen și Piastri este de 106 puncte.

Norris nu îl va depăși pe Verstappen în acest weekend, duminică neputând fi recuperate mai mult de 26 de puncte. În schimb, McLaren poate trece pe primul loc în clasamentul constructorilor, marca britanică fiind doar la 8 puncte în spatele Red Bull.

McLaren nu a mai câștigat titlul din 2008, când Lewis Hamilton a devenit prima oară campion mondial.

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo