Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

F1 – Rwanda, în tratative pentru a găzdui un Mare Premiu de Formula 1

Publicat cu

pe

Rwanda, o țară din regiunea Marilor Lacuri din Africa, este în discuții cu oficialii Formulei 1 pentru a organiza un Mare Premiu în anii următori, au anunțat joi reprezentanții competiției, cu o zi înainte de Grand Prix-ul Olandei, potrivit AFP.

„Au prezentat un proiect solid pentru un circuit permanent și am stabilit o întâlnire pentru a discuta în detaliu în luna septembrie,” a declarat Stefano Domenicali, responsabilul italian al Formulei 1, pentru site-ul motorsport.com.

Formula 1 a confirmat că negocierile cu Rwanda sunt în desfășurare, vizând aducerea unei curse pe continentul african, la peste 30 de ani de la ultimul Mare Premiu al Africii de Sud, care a avut loc în 1993.

„Ne dorim să aducem Formula 1 în Africa, dar trebuie să identificăm cele mai bune investiții și strategii,” a adăugat Domenicali.

Proiectul a fost susținut, joi, și de septuplul campion mondial Lewis Hamilton: „Este momentul perfect. Nu putem adăuga curse peste tot și să ignorăm Africa. Nimeni nu oferă niciodată nimic acestui continent.”

„Cred că organizarea unui Grand Prix aici ar evidenția cât de magnific este acest loc și ar stimula turismul și alte domenii,” a adăugat britanicul de 39 de ani, primul pilot de culoare campion mondial de Formula 1.

Marocul a fost prima țară africană care a găzduit un Mare Premiu de Formula 1 în 1958, la Ain-Diab, lângă Casablanca, o experiență care nu a fost repetată de regatul din Maghreb.

În schimb, Africa de Sud a organizat 23 de Grand Prix-uri de Formula 1, primele trei între 1962 și 1965 la East London, iar următoarele 20 între 1967 și 1993 pe circuitul Kyalami, lângă Johannesburg.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate

YHP Logo