Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

F1 – Victorie pentru Leclerc în Marele Premiu al Principatului Monaco

Publicat cu

pe

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a câștigat duminică, pentru prima dată în cariera sa, Marele Premiu al Principatului Monaco, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 din acest sezon. Cronometrat pe circuitul stradal din Monte Carlo, Leclerc a parcurs 260,286 km în 2h 33 min. 15 sec. 554/1000, informează AFP.

Australianul Oscar Piastri (McLaren) și spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari) au completat podiumul, terminând la 7 sec. 152/1000 și, respectiv, 7 sec. 585/1000 în urma câștigătorului. Olandezul Max Verstappen (Red Bull), triplu campion mondial en titre, a încheiat pe locul șase, la 13 sec. 853/1000, dar își păstrează poziția de lider în clasamentul general al piloților, avându-l pe Leclerc pe locul doi. Leclerc, plecat din pole position, a reușit în sfârșit să câștige Grand Prix-ul „său” național de Formula 1, o victorie care i-a scăpat de fiecare dată de la debutul său în „Marele Circ” în 2018. Susținut de bannere cu mesajul „Hai Charles”, afișate la balcoanele de deasupra traseului urban, monegascul a avut de această dată succes.

El este al treilea pilot din istorie care reprezintă Principatul în Formula 1 și primul monegasc care se impune acasă. Aceasta este a șasea victorie a lui Leclerc în Formula 1.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate