Connect with us
Descarcă aplicația

NEWS

FALS LA NIVEL ÎNALT – Fostul președinte brazilian, Jair Bolsonaro, a beneficiat de un certificat fals de vaccinare împotriva COVID-19

Publicat cu

pe

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a obținut un certificat „fals” de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit unei anchete a Biroului controlorului general al Braziliei, care recomandă închiderea cazului, conform informațiilor furnizate de AFP.

În cadrul anchetei sale, controlorul Braziliei a evidențiat discrepanțe între documentele emise de Ministerul brazilian al Sănătății și carnetul de vaccinare al lui Bolsonaro. Acestea indică faptul că fostului șef de stat i s-ar fi administrat o doză de vaccin împotriva COVID-19 în Sao Paulo în iulie 2022.

Astfel, cu privire la vaccinarea efectuată în Sao Paulo – singurul document prezent în carnetul de vaccinare al fostului președinte – controlorul a declarat într-un comunicat că „concluzia este că vorbim despre o fraudă a sistemului de înregistrare a vaccinărilor împotriva COVID-19.”

Ancheta susține că certificatul de vaccinare împotriva COVID-19 obținut de Bolsonaro este „fals”. Cu toate acestea, recomandă închiderea cazului „din lipsa unor probe suficiente” pentru identificarea responsabililor, subliniind că mulți funcționari aveau posibilitatea să introducă date false, având acces la sistemul informatic de vaccinare.

Ancheta a urmărit în special să stabilească dacă funcționarii federali au falsificat carnetul de vaccinare al lui Bolsonaro. În timpul mandatului său (2019-2022), liderul de extremă dreapta a criticat constant vaccinurile anti-COVID-19, insistând că nu are intenția să se vaccineze împotriva pandemiei care a provocat peste 700.000 de decese în Brazilia. Mai târziu, el a recunoscut că nu s-a vaccinat, conform AFP.

Actualitate

YHP Logo