Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

FĂRĂ VIZE! – Românii scapă de vize „cel mai devreme” în 2025, nu în toamnă

Publicat cu

pe

Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA la București, a exprimat marți, 14 mai, într-un interviu acordat Pro TV, necesitatea reducerii ratei de respingere a vizelor. Ea a subliniat importanța ca un număr mai mare de români să își reînnoiască vizele sau să aplice pentru una nouă. Această declarație vine în contextul în care, acum trei ani, Ministerul de Externe îi îndemna pe români să nu aplice pentru viză dacă nu îndeplinesc criteriile, deoarece exista riscul respingerii, ceea ce ar fi crescut automat rata de refuz.

Ambasadoarea a adăugat că speră ca, în acest an, rata de respingere să scadă semnificativ. Cu toate acestea, certitudinea în acest sens va veni abia spre finalul anului, ceea ce înseamnă că trebuie depuse eforturi suplimentare pentru a vedea dacă progresul este posibil. Ea a subliniat că această preocupare nu este de natură politică, ci se bazează pe date și statistici.

Kavalec a îndemnat pe cei care dețin deja vize să le reînnoiască, deoarece acest lucru ar contribui la atingerea obiectivului de reducere a ratei de respingere. De asemenea, a încurajat pe cei care nu au încă vize să aplice pentru una, deoarece o creștere a numărului de cereri ar facilita diminuarea ratei de refuz.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate