Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Fenomenul bărbaților îmbrăcați în rochie. Ce spun psihologii

Publicat cu

pe

Tot mai mult vedem bărbați care se îmbracă în rochii. Cât e de normal acest lucru? Depinde de fiecare. Unii văd în aceste lucruri o tot mai evidentă degradare a bărbatului, care acum se epilează, poartă fustă, se machiază poate mai rău ca femeile, saloanele de înfrumusețare fiind acum aproape a bărbaților. Psihologii recunosc că acest lucru începe să devină ceva ce ar putea fi considerat o normalitate printre noi. Un fel de inversare a rolurilor. Femeia devine bărbat și bărbatul devine femeie. Tot ce s-a întâmplat și la Jocurile Olimpice de la Paris a șocat lumea, dând naștere la fel și fel de comentarii legate de diversitate și nu numai.

„Sunt mai multe motive pentru care unii bărbați aleg să poarte fuste. În primul rând, în multe culturi, cum ar Scoția, îmbrăcămintea nu este strict determinată de gen. Kilturile fac parte din tradiția lor. Apoi, alegerea de a purta fuste poate fi un soi de exprimare personală. O alegere strict personală. Motivele sunt diverse. Fiecare are un DE CE in spate. Uneori o alegere conștientă sau inconștientă. De ce mai poartă fuste? Poate din dorința de a sfida normele. alegere poate reflecta o dorință de a sfida normele sau poate din dorința de a promova libertatea și egalitatea. Unii, poate își explorează identitatea de gen. Fiecare are un motiv personal. Până la urmă, îmbrăcămintea este una dintre diversele moduri prin care oamenii exprimă o parte din cine se simt că sunt.

E alegere. Trebuie respectată diversitatea și egalitatea. La noi în România pare șocant pentru că noi nu ne-am prea confruntat cu așa ceva, dar este o alegere, indiferent că vorbim de o chestiune conștientă sau inconștientă. În Barcelona am văzut foarte multe astfel de persoane. Nimeni nu are treaba nimănui. Cred că e despre a ne analiza doar pe noi, ce face celălalt și care sunt motivele comportamentului sau a alegerii personale, țin de fiecare individ in parte. Cred că Romania are o problemă mult mai gravă decat barbații care umblă în fuste. Ar fi copilele ce aduc pe lume copii, abuzurile fizice asupra femeilor și copiilor. Cand le vom rezolva pe astea, atunci putem sa ne “ șocăm” la bărbați in fuste”, spune Cecilia Ardusătan, psiholog.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo