Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

FERICIRE – Au dat Regatul Unit pe un sat simplu din Maramureș (VIDEO)

Publicat cu

pe

După ani de muncă asiduă în străinătate, Andreea și Daniel au decis să fie țărani cu normă întreagă! Să își cultive pământul, să își crească animalele și să mănânce doar ce crește in ograda lor!

Puteau să fie bogați, să conducă mașini scumpe, să aibă conturile pline și să își facă vacanțele la capătul lumii, dar au ales să fie țărani și să trăiască simplu și curat, acasă. Așa începe povestea soților Lenghel, pe care echipa Asta-i România i-a descoperit într-un sat pitoresc din Maramureș.

După ani de muncă asiduă în străinătate, Andreea și Daniel au decis să fie țărani cu normă întreagă

Echipa Asta-i România i-a găsit in prispa casei pe Daniel și Andreea, care au mărturisit că și ei, asemenea multor români au fost pribegi prin lume, însă într-o zi au făcut drum înapoi spre casă, unde au ales viața tihnită, așa cum o aveau bunicii noștri odinioară si se simt fericiți si împliniți.

„A fost visul nostru dintotdeauna, pentru că crescând la oraș, în fiecare vara abia așteptăm să mergem la bunici și era o deosebită plăcere când ajungeam acolo pentru mine personal, îmi aruncăm pantofii cu care călătorisem pe tren și mă băgăm desculț în grajd la bivoli. Bunica avea bivoli, în județul Cluj și primul lucru mergeam la ei să-i scarpin, să-i mângâi, eventual să le scot gunoiul din spatele lor și asta ne-a motivat să găsim un loc la țară, unde să retrăim acele amintiri în fiecare zi!”, a spus Daniel Lenghel. 

În acest colț de Maramureș soții Lenghel au reușit să își aducă amintirile din trecut în prezent și să le transforme în zile și în ani plini, trăiți așa cum se trăiește la țară, cu taină, cu muncă, cu bucurie, cu răsplată.

„În momentul în care am cunoscut-o pe soția mea și am vizitat Maramureșul pentru prima dată, mi-am dat seama că aici vreau să locuiesc, deși îmi plăcea în Oradea, pentru că acolo m-am născut! Maramureșul a devenit acasă și are un farmec aparte zona asta! Și cred că Maramureșul ne-a primit bine! Eu sunt mulțumit de ce am găsit aici, ne-am făcut un cămin împreună! Soția mea fiind maramureșeancă! Și aici vreau să rămân! Deja m-am înrădăcinat cum trebuie! A durat vreo zece ani până am început să mă simt de-al locului!”, a adăugat Daniel Lenghel. 

Sursa Kanal D

 

Actualitate

YHP Logo