Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

FINANCIAL TIMES – Miliardarul indian Sanjeev Gupta a folosit banca din România pentru a procesa tranzacții pentru grupul său cercetat penal pentru presupusă spălare de bani

Publicat cu

pe

Magnatul indian Sanjeev Gupta a apelat la o „bancă obscură” pe care o deține în România pentru a procesa tranzacții pentru grupul pe care îl deține, deși acesta este vizat de o serie de anchete penale în urma prăbușirii principalului său creditor Greensill Capital, scrie Financial Times.

Miliardarul Sanjeev Gupta deține grupul GFG Alliance, din care face parte și combinatul siderurgic român Liberty Galați, fostul Sidex. Totodată, Gupta deține Banca Română de Credite și Investiții (BRCI), pe care a preluat-o în 2020 de la constructorul băcăuan Dorinel Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”.

Gupta mai controlează și Wyelands Bank, o bancă britanică de retail înființată în 2017. Săptămâna trecută, Wyelands a anunțat că nu are „un viitor viabil” și este pregătită pentru amenzi potențial paralizante de la mai multe autorități financiare de reglementare.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate