Connect with us
Descarcă aplicația

TEHNOLOGIE

FIX INVERS – Taxa de sharing a adus un număr record de abonări pentru Netflix

Publicat cu

pe

În ciuda lamentărilor care au umplut rețelele sociale, după introducerea taxei de sharing, Netflix s-a bucurat de un număr record de conturi noi.

Conform unei analize neoficiale, realizate de Antenna în Statele Unite, în perioada 25 -28 mai Netflix a înregistrat cel mai mare număr de conturi noi din 2019, de când Antenna face acest tip de măsurări. Perioada, deși scurtă și nepotrivită pentru a trage o concluzie decisivă, este relevantă, deoarece vine la puțin timp după ce Netflix a introdus taxa de sharing.

Compania americană a introdus așa-numita taxă de sharing la finele lunii mai în peste 100 de țări, după ce, anterior, aceasta a fost testată într-un număr mic de regiuni.

În România, taxa de sharing, presupune plata a 3 euro în plus pentru fiecare utilizator care accesează serviciul de la altă adresă decât cea considerată principală. Netflix spune că peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume îi folosesc serviciul împrumutând parola de la altcineva, activitate pe care cândva o încuraja. De la introducerea taxei de sharing, acțiunile Netflix au crescut cu 16%.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate