Connect with us
Descarcă aplicația

IMPORTANT

Flavours of Romania, ajutor pentru salvarea bisericii de la Buteasa

Publicat cu

pe

Biserica de lemn din Buteasa rezistă eroic și nu se dă bătută. Nu știm cât va mai rezista, fiindcă timpul nu este aliatul ei în acest moment. Din contră, fiecare zi care trece și nu se întâmplă nimic e o zi pierdută. Speranțe sunt, însă e nevoie de bani.
„N-am crezut până ce n-am văzut aievea: Flavours of Romania a ajuns la Buteasa cu dorința de a ajuta la salvarea bătrânei biserici de lemn ruinate de trecerea timpului și nepăsarea oamenilor. Cu o pasiune emoționantă pentru monumente, Charlie Ottley atrage atenția asupra valorilor pe care comunitatea locală din Buteasa le pierde lăsând biserica să se topească sub ochii lor. Toată istoria satului Buteasa este cuprinsă în această ruină ce cuprinde de fapt 3 biserici (cea construită de buteni în 1702 ”în pustă”, cea din 1802 și cea din 1884 de pe actualul amplasament ”în Poiană la Alunaș”). O ruină de lemn și pământ, o ruină efemeră datorită materialelor naturale – lemn și pământ – despre care știm cu toții cât de discret se întorc în mama-natură.
Îmi imaginez această întâlnire de la Buteasa ca o baghetă magică ce va face ca visul restaurării și reconstruirii Bisericii de lemn din Buteasa să se împlinească în timp util, și ”aromele României” să nu păstreze nici un gust amar.
Din peisajul superb al împrejurimilor Butesei exprim o mare recunostință către acest cavaler al patrimoniului Charlie Ottley, a copilotului său (și muză totodată) Oana Mihai și a întregii echipe Flavours of Romania din partea Asociației ROST”, spune Laura Zaharia pe facebook.
FOTO Laura Zaharia/facebook  
Dragoș HOJDA

Adauga comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

YHP Logo