Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

FONDURI EUROPENE – Câte 25.000-70.000 euro pentru ONG-uri românești, să-și cumpere computere, softuri și alte mijloace IT

Publicat cu

pe

Organizațiile neguvernarmentale (ONG) din România vor putea obține fonduri nerambursabile de câte 25.000-70.000 EUR, să-și cumpere calculatoare, softuri și alte mijloace IT, printr-o nouă linie de finanțare care urmează să se deschidă în anul 2024, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a scos în consultare publică proiectul de ghid al solicitantului pentru apelul Investiția I9. Digitalizarea sectorului organizațiilor neguvernamentale, finanțat cu fonduri europene din PNRR.

Potrivit calendarului orientativ, ONG-urile din România vor putea depune cererile de finanțare în sistemul electronic PNRR în perioada februarie – aprilie 2024.

Între timp, cei interesați pot transmite propuneri de modificare a ghidului în termen de 10 zile lucrătoare (începând din 16 ianuarie 2024), pe e-mail la: contact.implementarepnrr@mfe.gov.ro .

Bugetul alocat acestui apel este de 9 milioane EUR.
Din acești bani, ONG-urile vor putea obține granturi de câte 25.000 – 70.000 EUR pe proiect. Suma variază în funcție de nivelul de digitalizare (DESI) pe care îl prevede proiectul. Beneficiarul va asigura din surse proprii o cofinanțare de minim 5% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente ajutorului de minimis.

MIPE își propune să finanțeze 200 de organizații neguvernamentale prin acest apel de proiecte.

Mai multe amănunte, pe startupcafe.ro

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate