Connect with us
Descarcă aplicația

ACTUALITATE

FONDURI EUROPENE – Finanțări totale de 1,7 miliarde euro pentru startup-uri și alte firme tech

Publicat cu

pe

Startup-urile și alte firme de tehnologie și inovație din Uniunea Europeană, inclusiv România, vor putea obține în anul 2022 noi fonduri europene, în valoare totală de 1,7 miliarde de euro, sub formă de granturi (nerambursabile) și investiții cu reținere de părți sociale din afaceri, prin Consiliului European pentru Inovare (EIC), a informat miercuri Comisia Europeană.

În 2021, EIC a avut un buget de 1,5 miliarde de euro, din care a obținut o finanțare de 9 milioane de euro și un startup românesc,  dotLumen. Pentru 2022, EIC vine cu un buget ușor majorat, conform noului program de lucru, pe acest an, aprobat miercuri de Comisia Europeană.

„Acesta deschide oportunități de finanțare în valoare de peste 1,7 miliarde EUR în 2022, pentru ca întreprinderile care aduc inovații radicale să se extindă și să creeze noi piețe, de exemplu în domeniul informaticii cuantice, al bateriilor de nouă generație și al terapiei genice. Lansat în martie 2021 ca noutate majoră a programului Orizont Europa, Consiliul European pentru Inovare dispune de un buget total de peste 10 miliarde EUR în perioada 2021-2027” – a informat Comisia Europeană.

Programul de lucru pentru 2022 al Consiliului European pentru Inovare (CEI) are mai multe elemente noi, simplificând procesul de depunere a cererilor și contribuind la politicile UE.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate