Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Al 50-lea meci consecutiv fără înfrângere pentru Bayer Leverkusen

Publicat cu

pe

Echipa Bayer Leverkusen a reușit un impresionant șir de 50 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competițiile, după ce au zdrobit formația VfL Bochum în deplasare cu un scor de 5-0 în etapa a 33-a (penultima) a campionatului german de fotbal.

Elevii antrenorului Xabi Alonso au dominat partida cu golurile marcate de Patrik Schick (51′), Victor Boniface (45+2 – penalty), Amine Adli (76′), Josip Stanisic (86′) și Alex Grimando (90+3′), în timp ce gazdele au jucat în inferioritate numerică începând cu minutul 15, după eliminarea lui Felix Passlack.

Săptămâna trecută, Leverkusen a obținut o remiză împotriva echipei AS Roma (2-2), calificându-se în finala Europa League și stabilind un nou record prin depășirea seriei anterioare de 48 de meciuri fără înfrângere deținută de Benfica Lisabona între 1963 și 1965.

Duminică, Bayer a devenit a treia echipă din istoria campionatului german care a terminat neînvinsă toate meciurile jucate în deplasare pe parcursul sezonului.

Pe 22 mai, la Dublin (Irlanda), Bayer Leverkusen va întâlni echipa italiană Atalanta Bergamo în finala Europa League. De asemenea, sunt calificați în finala Cupei Germaniei, unde se vor confrunta cu formația de ligă secundă FC Kaiserlautern, trei zile mai târziu, pe Olympiastadion din Berlin.

La finalul acestei săptămâni, „farmaciștii” vor juca ultimul meci din acest sezon în Bundesliga, pe teren propriu, împotriva formației FC Augsburg, unde vor fi premiați cu trofeul rezervat campioanei Germaniei pentru prima dată.

Actualitate

YHP Logo