Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Anglia şi Ungaria s-au calificat la EURO 2024

Publicat cu

pe

Selecţionatele de fotbal ale Angliei şi Ungariei s-au calificat la EURO 2024, după rezultatele obţinute marţi seara în preliminarii.

Anglia şi-a luat o revanşă în faţa Italiei, pe care a învins-o cu 3-1, după ce a pierdut finala EURO 2020, chiar pe Wembley, la loviturile de departajare în faţa Squadrei Azzurra.

Oaspeţii au deschis scorul prin Gianluca Scamacca (15), dar naţionala Albionului a egalat înainte de pauză prin Harry Kane (32 – penalty). Gazdele s-au desprins după pauză, graţie reuşitelor semnate de Marcus Rashford (57) şi Kane (77).

Ungaria a obţinut un punct în Lituania, 2-2, după ce balticii au avut 2-0 la pauză. Dominik Szoboszlai (67 – penalty) şi Barnabas Varga (82) au marcat golurile care au asigurat biletul pentru EURO 2024.

Serbia a trecut de Muntenegru cu 3-1, prin dubla lui Aleksandar Mitrovic (9, 73) şi reuşita lui Dusan Tadic (77), în timp ce pentru oaspeţi a punctat Stevan Jovetic (36).

Ucraina a dispus de Malta cu 3-1, după ce insularii au deschis scorul. Probleme cu o echipă mică a avut şi Danemarca, având în vedere că a câştigat doar cu 2-1 în San Marino.

Românul Istvan Kovacs a arbitrat meciul câştigat de Slovenia la Belfast, 1-0 cu Irlanda de Nord, eliminând un jucător de la gazde (58).

Kazahstanul a reuşit o victorie neaşteptată în Finlanda, cu 2-1, după ce nordicii au deschis scorul.

Primele două clasate din fiecare grupă se califică la turneul final al EURO 2024, care va avea loc în Germania.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate