Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Argentina a învins Brazilia (1-0) pe Maracana, în preliminariile Cupei Mondiale 2026

Publicat cu

pe

Selecţionata Argentinei, campioana mondială en titre, a învins-o cu scorul de 1-0 pe marea sa rivală Brazilia, marţi seară, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, într-un meci din preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale de fotbal din 2026.

Fundaşul Nicolas Otamendi a înscris golul victoriei „albiceleste”, după ce a trimis balonul cu capul în plasă, în urma unui corner (63).

Brazilia a suferit cu această ocazie prima înfrângere pe teren propriu din istoria sa în preliminariile Cupei Mondiale.

Meciul a început cu o întârziere de 30 de minute, din cauza incidentelor care au avut loc în tribune între suporterii celor două naţionale. Spiritele s-au calmat după intervenţia forţelor de ordine.

Şi pe teren tensiunea a fost una maximă, cu nu mai puţin de zece faulturi braziliene şi trei argentiniene în primele 20 de minute de joc. Până la golul lui Otamendi, brazilienii au fost mai periculoşi şi au avut câteva bune ocazii de a marca, pe care nu au reuşit să le fructifice.

Starul şi căpitanul Argentinei, Lionel Messi, care a cucerit recent pentru a opta oară Balonul de Aur, a fost titular în această partidă, dar nu a ieşit în evidenţă, fiind înlocuit cu un sfert oră înainte de final.

Selecao a încheiat meciul în 10 jucători, după ce Joelinton a văzut cartonaşul roşu (83) la doar câteva minute după intrarea sa în joc (72).

În urma acestei victorii, Argentina a rămas pe prima poziţie în clasamentul grupei unice sud-americane a preliminariilor CM 2026, cu un avans de două puncte faţă de Uruguay, care a învins la rândul său, cu scorul de 3-0, naţionala Boliviei, cu o dublă a atacantului lui FC Liverpool, Darwin Nunez.

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate