Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League, după 3-0 în finala cu Bayer Leverkusen

Publicat cu

pe

Atalanta Bergamo a câștigat trofeul Europa League la fotbal după ce a învins Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) miercuri seara, pe Dublin Arena, într-un meci arbitrat de românul Istvan Kovacs.

Echipa italiană a obținut primul său trofeu european și a întrerupt seria de 51 de meciuri fără înfrângere a campioanei din Bundesliga din acest sezon. Eroul partidei a fost atacantul nigerian Ademola Lookman, care a reușit un hat-trick (12, 26, 75).

Atalanta a dominat clar jocul, fiind mai lucidă, mai concentrată și mai inspirată. „La Dea” a deschis scorul în minutul 12, Lookman marcând din centrarea lui Zappacosta, după ce l-a depășit pe Palacios.

Bayer a reacționat rapid, dar șutul lui Stanisic din minutul 19 nu i-a pus probleme portarului Musso.

Atalanta și-a dublat avantajul în minutul 26, prin același Lookman, după o greșeală a echipei antrenate de Xabi Alonso, nigerianul înscriind cu un șut la colț din marginea careului. Niciun alt jucător african nu reușise până acum să marcheze două goluri într-o finală de cupă europeană. Atalanta și-a adăugat astfel în palmares al doilea trofeu din istorie, după Cupa Italiei din 1963, câștigată tot cu un hat-trick, semnat de Angelo Domenghini, într-o finală contra echipei Torino.

Istvan Kovacs a arbitrat impecabil finala, deși a fost nevoit să arate șapte cartonașe galbene.

Dacă Atalanta a ratat un trofeu în acest final de sezon, pierzând finala Cupei Italiei săptămâna trecută (0-1 cu Juventus), Bayer Leverkusen are șansa să realizeze eventul în Germania, dacă va învinge echipa de ligă secundă FC Kaiserslautern în finala Cupei Germaniei pe 25 mai. Bayer rămâne cu un singur trofeu european, Cupa UEFA câștigată în 1988.

Actualitate

YHP Logo