Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Athletic Bilbao a câştigat Cupa Spaniei, după o pauză de 40 de ani

Publicat cu

pe

Athletic Bilbao a pus capăt unei perioade de așteptare de 40 de ani, câștigând Cupa Spaniei la fotbal în urma unei victorii cu 4-2 în loviturile de departajare (1-1 după prelungiri) împotriva lui Real Mallorca, sâmbătă, în finala de pe Estadio de La Cartuja din Sevilla, conform informațiilor furnizate de AFP.

Echipa bască, care a deținut mult timp recordul de victorii în Cupa Regelui, acumulând 24 de trofee în palmaresul său. În ultimele patru decenii, doar FC Barcelona a reușit să obțină un număr mai mare de trofee, în total 31.

Pentru Bilbao, această victorie marchează și o revenire așteptată și muncită în timp, având în vedere că ultimul lor titlu de campioni ai Spaniei a fost în 1984. De atunci, Athletic a jucat în șase finale ale Cupei Spaniei, toate pierdute, patru dintre acestea în fața lui Barcelona și una împotriva rivalei basce, Real Sociedad, în 2020 (0-1). Mallorca, echipă și ea surprinzător de prezentă în finală, a deschis scorul în minutul 21 prin Dani Rodriguez, marcând după o respingere a apărării lui Bilbao după un corner.

După ce un gol a fost anulat pentru ofsaid înainte de pauză, atacantul lui Athletic, Nico Williams, a fost decisiv imediat după reluarea jocului, pasându-i lui Oihan Sancet pentru golul de egalare (minutul 50).

Echipa Athletic a continuat să domine jocul în prelungiri, dar fără a reuși să găsească spațiul necesar pentru a marca. Meciul a fost apoi decis în urma loviturilor de departajare, cu ocazii ratate de ambele părți în timpul prelungirilor.

Finalul dramatic a venit cu ședința de penalty-uri pentru a desemna câștigătoarea. După ce portarul lui Bilbao, Julen Agirrezabala, a respins șutul lui Manu Morlanes, Nemanja Radonjić de la Mallorca a trimis balonul peste poartă la încercarea următoare.

În tribunele stadionului olimpic, și-a făcut apariția și tenismanul Rafael Nadal, venit să își susțină echipa Mallorca.

Actualitate

YHP Logo