Connect with us
Descarcă aplicația

SPORT

FOTBAL – Bayer Leverkusen încheie sezonul neînvinsă şi scrie istorie în Bundesliga

Publicat cu

pe

Bayer Leverkusen, antrenată de spaniolul Xabi Alonso, a câștigat pe teren propriu împotriva echipei FC Augsburg cu scorul de 2-1, într-un meci disputat sâmbătă, devenind astfel prima echipă din campionatul Germaniei fără nicio înfrângere într-un sezon întreg, potrivit DPA.

Victor Boniface (minutul 12) și Robert Andrich (minutul 27) au înscris golurile pentru Bayer, care a încheiat această campanie din Bundesliga cu 28 de victorii și 6 remize.

Echipa din Leverkusen și-a asigurat titlul de campioană, primul din istoria sa, cu cinci etape înainte de final, fiind calificată și în finalele Cupei Germaniei și Europa League, competiții în care este, de asemenea, neînvinsă.

De la începutul acestui sezon, Bayer Leverkusen a înregistrat 51 de meciuri fără înfrângere în toate competițiile, un record.

Anterior, Bayern Munchen a fost singura echipă care s-a apropiat de o astfel de performanță în cei 60 de ani de istorie ai Bundesligii, pierzând un singur meci în sezoanele 1986-1987 și 2012-2013.

Ziua de sâmbătă a fost însă tristă pentru FC Koln, care a încheiat sezonul pe locul 17 și a retrogradat în liga secundă, alăturându-se ultimei clasate, SV Darmstadt, a cărei retrogradare fusese deja confirmată.

VfL Bochum, clasată pe locul 16, urmează să dispute un baraj pentru menținerea în prima ligă, împotriva echipei clasate pe locul 3 în liga secundă.

Union Berlin, participantă în acest sezon la Liga Campionilor, și-a asigurat menținerea în elita fotbalului german datorită unui gol marcat în prelungiri de Janik Haberer (minutul 90+3).

Print Friendly, PDF & Email

Actualitate